Aktivitet`s kalender
- 23.04. Hjortepokalskyd. 
- 06.05. Repræs. møde 
- 24.09. Præmieskydning 
Menu                   
Informationsfolder
Foto album
Reklame                    

eXTReMe Tracker

Copyright© Jagtservice.dk

       


Køkkenet


Elg i marinade
Indgredienser : Elg eller andet magert kød
Elg 2 kg ?,
spæk 250 g.,
5 knuste enebær,
3 pærer,
250 g. vindruer,
1/4 piskefløde,
salt, peber, tyttebærssyltetøj.

Marinade:
1 dl. olivenolie,
1 fl. rødvin,
1 laurbærblad,
2 stilke timian,
2 løg skåret i tynde skiver.

Elgen spækkes og lægges i en skål der lige passer i størelsen, eller en plastikpose. Indgrienserne til marinaden blandes, og hældes over Elgen. Marinere 2 - 3 dage i køleskabet, og vendes flere gange om dagen. Elgen tages op af marinaden og aftørres omhyggeligt. Den brunes i en stor stegegryde på bålet i rigeligt smør. Tilsæt salt, peber, enebær, og piskefløde. Derefter skal Elgen småstege i ca. 20 min. pr. 1/2 kg. Sauchen indkoges til alm. vildssovs og hele herligheden serveres med friske druer, halverede pærer fyldt med tyttebærsyltetøj og brunede kartofler.


Älgskavsgryta med kartoffelmos
Äglskavsgryta til fire personer:
Ca. 1 kg fint elgkød, gerne inderlår og fra kalv
2 store løg
2 dl. chilisauce
6 dl. fløde
1 vildtbuillon-terning
Basilikum, timian, salt, friskkværnet sort peber samt hvid peber.
Sådan gør du: Snit kødet fint, hvilket sker nemmest, hvis det er en smule frossent. Brun lidt smør i bunden af en gryde og vend og brun kødet af et par omgange. Hak løg og bland sammen med kødet i gryden. Tilsæt fløde, chilisauce og krydderier. Lad det hele simre til konsistensen er cremet.


Vildtgryde (mikroovn)
Ingredienser: 750 g. vildt kød
50 g. svesker
100 g. tørrede æbler eller pærer
100 g. spæk
2 løg
½ l. bouillon
laurbærblade
6 enebær
1 spsk. mel
salt
peber
De tørrede frugter lægges i blød natten over. Det finthakkede spæk smeltes i fad i 1 minut i ovnen Kødet, bouillon og tørrede frugter kommes i fadet som sættes i ovnen med låg i 30 minutter ved 100%. Rør rundt hvert 5. minut. Melet drysses over retten, der gives et opkog og derefter tages ud af ovnen. Smag til med krydderier. Lad vildtgryden hvile 4 minutter før servering. Tips: Opskriften er beregnet til mikroovn med en nytteeffekt på 750 watt ved 100%


Dyrebiksemad
Ingredienser: 1 kg. skrællede kartofler
3-4 spsk. olie
3-500 g. stegt dyrekød
2-3 hakkede løg
1 æble
salt
friskkværnet peber
evt. engelsk sovs
Skær de skrællede kartofler i ret små terninger. Tør dem i et rent viskestykke. Skær dyrekødet fri for fedt og sener og skær det i terninger. Hak løgene. Rist kartoflerne i varm olie, de første minutter ved høj varme. Dæmp varmen og lad dem småstege, til de er møre. Vend dem ofte med paletkniv Giv kartoflerne stærk varme til sidst så de bliver sprøde og gyldne. Tag dem op med hulske. Tilsæt evt. lidt mere olie. Rist kødet, til det er gyldent og sprødt uden at branke. Tag det op med hulske. Svits de hakkede løg, til de er gyldne og klare. Skær et skrællet æble i terninger og svits det 3-4 min. sammen med løgene. Hæld kartofler og kød ved løgene og bland det hele godt. Varm retten igennem og smag til med salt, peber og evt. engelsk sovs. Servering: Beregn 1-2 spejlæg pr. person og byd rødbeder og engelsk sovs til retten. Variation Undlad æblet eller erstat det evt. med en rest kogte ituskåret grøntsager. Kogte kolde pillekartofler kan bruges i stedet for råstegte, men sidstnævnte giver den bedste smag.


DYRERAGOUT

ca. ½ kg kød skåret i terninger

3 spsk. hvedemel

1 - 2 tsk. salt og peber

smør til stegning

1 laurbærblad

10 knuste enebær

4 dl bouillon og 4 løg
Kødet vendes i mel, salt og peber og brunes i stegegryden af flere omgange. Løgene pilles og skæres i både, hvorefter løg, laurbærblad, enebærrene og bouillon kommes i gryden. Retten koges nu under låg ved svag varme, indtil kødet er mørt, tager ca. 45 min. Retten serveres nu med kartoffelmos og tyttebærgele.


Dyrekølle
2 kg. dyrekølle
1 tsk. stødt enebær
5-6 skiver (tynde) fersk spæk
1/8 l. piskefløde
1 lille gulerod
1 selleri
3 mini løg
persillekviste
3 dl. kogende bouillon
ribsgele
Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine. Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovn rist, der forinden smøres og brunes ved god varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved jævn varme (200 grader) i små 2 timer. Dryppes af og til. Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen. Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under log i ca. ½ time. Sies og brunes til sovsen sammen med den sky, der dannes under stegningen. Tilsættes piskefløden under omrøring. Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgele. De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør. Desuden en meget frist salat.


Skovdue helstegt med svampe

4 skovduer

1 kg. svampe

1 spsk. fransk dijonsennep

100 g. smør

2 dl. vildt- eller fjerkræbouillion

2 dl. piskefløde

1 bundt bredbladet persille
Rens duerne for evt. blod og fjerrester. Dub dem tørre, krydder dem ind- og udvendigt med salt og peber og brun dem godt på alle sider i en tykbundet gryde i 50 g. smør. Dæmp varmen, hæld bouillionen ved og braiser dem under låg i ca. 35 min. Imens rens, hak og rist svampene i 50 g. smør på en pande. Lad det simre til det meste af svampevæden er fordampet. Tilsæt fløde og sennep og lad det koge ind i ca. 5 minutter. Tag duerne op, skær lårene fra og læg dem tilbage i gryden imens brysterne holdes varme under folie. Hæld svampeblandingen i stegegryden og kog yderligere 5-10 minutter til lårene er møre. Smag saucen til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt den hakkede persille lige før serveringen. Læg en due samt lår på hver tallerken, pynt med lidt af persillen og en skefuld sauce. Tilbehør: Smørristede kartofler, resten af svampesaucen og grøn salat.


Andebryst med vilde ris
Ingredienser:
2 stk gråandebryst
1 stk appelsin
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 stk porrer
20 stk valnøddekerner
1 dl. balsamico eddike
2 spsk. akaciehonning
drys havsalt
drys. sort peber
vilde ris
Skindet fjernes fra andebrysterne og de steges på pande til de er brunede på begge sider, drysses med salt og peber. Pres appelsinsaften over kødet - og steg 10 min. på hver side. Spæd evt. op med lidt vand eller appelsinsaft. Peberfrugter og porrer skæres i mindre stykker varmes i wok til de er gyldne. Balsamico, akaciehonning, valnødder og salt/peber tilsættes og grøntsagerne simrer ca. 5 min. Klar til servering med ris.


Fasan i portvin


Ingredienser:
2 store fasaner
1 spsk. smør
salt
peber
5 kviste timian
2 dl. portvin
1½ dl. vildtbouillon
2 dl. piskefløde
et par dråber citron
3 spsk. maizena
Frosne fasaner tøes op i køleskabet natten over. Fuglenes renses omhyggeligt og aftørres. Gnid dem med salt og peber. Brun fuglene i smør i en stor jerngryde. Dæmp varmen til svag, tilsæt timian og lad fasanerne stege i 15 min. Vend dem og tilsæt væske. Kog videre ved lav varme i ca. 30 min. mere. Mærk efter, om lårene er møre. Er de ikke det, så vrid lårene af fuglene og lad dem simre i endnu 15-20 min. I mellemtiden holdes det resterende kød varmt indpakket i folie. Jævn saucen med maizena og lad den koge ind i nogle minutter, inden den smages til med citronsaft, ribsgelé, salt og peber. Justér evt. farven med kulør. Skær fasanbrysterne ud i skrå skiver og anret dem på et varmt fad med lårene samt smørstegte æblebåde og ribsgelé.


Hareryg i flødesovs
Ingredienser:
2 stk. harerygge
smør
salt
peber
2 kviste timian
2 dl. vildtbouillon
2 dl. piskefløde
Mar inade:
4 dl. rødvin
3 cl. cognac
1 lille løg
1/4 selleri
1 kviste timian
6 knuste enebær
Puds kødet fri for sener og læg det i et passende fad. Hak løg og selleri, rør marinaden sammen og hæld den over ryggene. Lad dem marinere i 8 timer gerne til dagen efter. Tag kødet op, tør det og brun det i rigelig smør i en gryde der kan gå i ovnen. Brun derefter grøntsagerne. Krydder med salt og peber og hæld bouillonen og marinaden ved. Sæt det hele i ovnen ved 180° C i 15-20 minutter. Tag kødet op og dæk det med stanniol og et viskestykke, så det kan holde sig varm og kødsaften fordeler sig ensartet. Gryden koges af med fløden til sovsen bliver tykkere (kan evt. jævnes med maizena) og smages til med salt og peber. Harefileterne skæres fri af ryggene skæres i ikke for tynde skiver som lægges tilbage på rygbenet, så ryggen ser helt ud. Sovsen sies og bydes til. Tilbehør: Server med selleri-kastaniepure og en salat med rødkål og rosiner. God fornøjelse…